Orasul cultural al Indiei

Kolkata, cunoscut si sub numele de Calcutta, este unul dintre cele mai vibrante orase din India, recunoscut pentru bogata sa mostenire culturala. Aici, vizitatorii pot explora o varietate de atractii culturale, precum muzee, galerii de arta si festivaluri traditionale care reflecta diversitatea si bogatia istorica a regiunii.

Delicii culinare bengaleze

Bucataria din Kolkata este o adevarata incantare pentru simturile gustative, fiind renumita pentru preparatele sale bogate in arome si condimente. Specialitatile bengaleze, precum curry-ul de peste, roșii prawn și rasgulla (un desert dulce), vor incanta papilele gustative ale celor care isi doresc sa experimenteze autenticitatea gastronomiei locale.

Mozaicul arhitectural al Kolkata-ului

Arhitectura din Kolkata este un amestec fascinant de stiluri, reflectand influentele coloniale britanice, indiene si musulmane. De la cladirile coloniale impunatoare din perioada britanica, precum Victoria Memorial Hall, pana la templele hinduse ornamentate si moscheile elegante, orasul este o comoara arhitecturala ce impresioneaza prin diversitatea sa.

Plimbare pe malul raului Hooghly

Raul Hooghly, un afluent al Gangelui, este o parte vitala a vietii orasului Kolkata. O plimbare relaxanta pe malul sau va ofera o perspectiva unica asupra vietii de zi cu zi a locuitorilor, precum si oportunitatea de a admira frumusetea naturala a peisajului fluvial. De asemenea, puteti lua o plimbare cu barca pentru a explora mai indeaproape activitatile de pe rau si pentru a descoperi locuri pitoresti de-a lungul malurilor.

Va invitam sa va bucurati de toate aceste minunate experiente culturale, culinare si arhitecturale pe care le ofera Kolkata. Rezervati-va acum o calatorie in acest oras fascinant si explorati farmecul sau unic pe site-ul nostru!